Translate

8 Eylül 2012 Cumartesi

SAMSUN 19 MAYIS STADYUMU







Samsun 19 Mayıs Stadyumu, Samsun'da bulunan ve Samsun GSİM'e ait bir futbol stadyumu. 23 Şubat 1975'te Trabzonspor'a karşı yapılan maçta açılan stadyum o tarihten bu yana Samsunspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Stadda ışıklandırma sistemi, stat içi ve dışı kameraları, otomatik barkodlu bilet sistemi ve paratoner mevcuttur. Stadın büyük bölümü UEFA kriterlerine uygundur.
Stadyum ismini, Mustafa Kemal'in Millî Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a geldiği tarih olan 19 Mayıs 1919'dan almaktadır. Futbol maçlarının yanı sıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin mezuniyet kutlamaları, konserler ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır.

2008 yılında çim sahayı yenileme, açık maraton tribününe bir çatı ekleme, kapasiteyi artırma ve koltuklandırma çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda stadyumun kapasitesi 17.400'e çıkmıştır.
2011 yılında, 2011-12 sezonu öncesinde yapılan yenileme ve bakım çalışmaları kapsamında ise tribünleri saha ile ayıran kısımdaki tel örgüler kaldırılarak sert plastikten koruyucular yerleştirilmiştir. Ayrıca stat içi ve dışındaki reklam alanlarının LED ekran yapılması için görüşmelerde bulunulmuştur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder