Translate

15 Ekim 2012 Pazartesi

PARKHEAD

                           PARKHEAD


Celtic Park Glasgow Parkhead alanında bir futbol stadyumu, Celtic Futbol Kulübü'nün ev zemin olduğunu. Celtic Park, 60.832 kapasiteli bir all-kişilik stadyum, Murrayfield, Old Trafford, Olympic Stadium (Londra), Twickenham, Wembley ve sonrasında, İskoçya'nın en büyük futbol stadyumu ve İngiltere yedinci büyük stadyumdur Millennium Stadium. Genellikle her iki Parkhead  olarak Kelt fanları tarafından bilinir ya da Cennet. 
Celtic Kasım 1887'de kuruldu ve ilk kez 1888 yılında Parkhead alanda bir zemin dışarı atılmıştır.Kiralama ücretine büyük ölçüde artmıştır zaman kulüp Ancak, 1892 yılında farklı bir siteye taşındı.Yeni site geniş teraslama bölümleri, oval şekilli bir stadyum haline geldi. 83,500 arasında rekor katılım 1 Ocak 1938 tarihinde bir Old Firm derbisinde tarafından kuruldu.Teraslar kaplıydı ve projektörler, 1957 ve 1971 yılları arasında kurulmuştur.Taylor Raporu tüm büyük kulüpleri Ağustos 1994 tarihinde bir all-oturma stadyum olması gerektiğini zorunlu. Celtic 1990'ların başlarında kötü bir finansal pozisyonda olduğunu ve Fergus McCann Mart 1994'de kulübün kontrolünü ele kadar hiçbir önemli çalışma yürütülmüştür. O eski teraslar yıkmak ve Ağustos 1998'de tamamlanmıştır aşamalı bir yeniden oluşturma, yeni bir stadyum geliştirmek için bir plan yapılmıştır.
Celtic Park genellikle Hampden Park kullanılamaz olmuştur, özellikle İskoçya uluslararası ve Kupası Finalleri için bir mekan olarak kullanılmaktadır.Birinci Dünya Savaşı öncesinde, Celtic Park kompozit kuralları shinty-fırlatan, atletizm ve 1897 Parça Bisiklet Dünya Şampiyonası gibi çeşitli spor etkinlikleri, ev sahipliği yaptı. Açık hava kütleleri ve Birinci Dünya Savaşı işe sürücüler de orada yapıldı. Celtic Park arada kim ve U2 ile performansları da dahil olmak üzere, konserler için kullanılır olmuştur.
Celtic F.C. Kasım 1887 yılında kuruldu.  Orijinal Celtic Park oluşumu altı ay içinde bir gönüllü işgücü tarafından Springfield Road ve Parkhead Londra Road kuzey doğu kavşağında inşa edilmiştir. Onun açılış maçında Hibernian ve Cowlairs arasında bir maç oldu.  Celtic Celtic 5-2 kazandı Rangers karşı, Celtic Park'ta May 1888 28 ilk maçında oynadı.  İskoçya arasında bir İngiliz İçişleri Şampiyonası maçı ev sahipliği yapmış ve İrlanda Mart 1891 28.  ev sahibine £ 450 £ 50 yıllık kira artış olduğunda Celtic Ancak, 1892 yılında bu siteyi terk etmek zorunda kaldı. [


1890'larda Celtic Park. Bu resim köşk ve bitişik standı gösterir.
Yeni stadyum Janefield Caddesi, eski sitenin 200 metre bir terkedilmiş tuğla inşa edilmiştir.  County Donegal taşınır olmuştu ilk çim, İrlandalı yurtsever Michael Davitt tarafından düzenlendiği ve shamrocks ile dikildi.  O çim "kökleşmesi ve gelişmesi" söyledi bir ayet okumuştur, ama kısa bir süre sonra çalındı.  Bir gazetecinin "hareket lakaplı olan yere yol açan," cennete girmek için mezarlık bırakarak "gibi olduğunu söyledi Paradise ".  Yeni Celtic Park Renton karşı bir maç ile Ağustos 1892 20 tarihinde açılmıştır.  zaman İngiltere'nin en iyi zemin olarak Celtic Park açıklanan Athletic Haberler yazılı bir gazeteci, bir başlık hangi için sadece Goodison Park, Everton ev meydan olabilir. Celtic Park rekor gişe hasılatı ve 1894 İngiliz İçişleri Şampiyonası İskoçya v İngiltere oyun için 45.107 bir katılım çeken, hemen başarılı oldu. Celtic 1897 yılında 100.000 £ için site satın aldı. 
Yeni stadyum, başlangıçta yaklaşık 40.000 kapasiteli teraslama oluşuyordu. Bu Hampden Park benzer bir uzun oval şekli, oldu. Bir koşu pisti ve beton bisiklet parkuru da sahanın çevresi etrafında inşa edilmiştir.  sahanın kuzey tarafında bir köşk ve oturarak standı vardı .  1898 yılında, kulüp yönetmeni James Grant.  patronları yastıklı koltuklar kaydırarak pencerelerden izledi sahanın güney tarafında stilts üzerine inşa bir tribün ve basın galeri inşaatı, finansmanı, ama onlar vardı konumlarını ve sık buğulanmış pencerelere ulaşmak için dört uçuşlar merdiven tırmanmaya. 
Hibe Standı 1927 yılında yanmıştır ve Duncan ve Kerr tarafından tasarlanmış tek katmanlı Main Stand, tarafından değiştirildi.  35.000 £ mal ve 4.800 koltuk verilmedi Bu stand, Ibrox de Main Stand daha küçük ve daha az süslü .  Celtic Park ana sehpaya basın kutusunun üzerine üçgen alınlıklı çatı beşik içinde, ancak, Ibrox benzer bir özellik vardı. , Glasgow sadece üçüncü büyük zemin olmasına rağmen, Celtic Park herhangi daha büyük bir kapasiteye sahip İngiltere'de kulübü stadyum.  Celtic Park'ta rekor katılım Yılbaşı 1938 tarihinde Rangers karşı oynanan Old Firm derbisinde tarafından kurulmuştur.  Bazı kaynaklarda 92.000 olarak bu oyun için huzur vermek,  ancak güncel kaynakların öneririz Katılım yaklaşık 83.500 olduğunu
ulaşım

Glasgow, Central ve Queen Street tren istasyonları, Celtic Park yürüme mesafesinde yaklaşık 30 dakika uzaklıktadır.Argyle Hat Glasgow Central Yerel trenler yere yürüme mesafesinde yaklaşık 10 dakika Dalmarnock tren istasyonu hizmet vermektedir. Celtic Park seyahat Hayranları da uzak iki yaklaşık bir mil vardır Bellgrove ve Bridgeton istasyonları kullanın. 1897 ve 1964 arasında, Celtic Park eponymous Parkhead Stadyumu istasyonu tarafından görev almıştı. O First Glasgow güzergahı numaraları 43, 61 ve 62 ile servis edilir. Celtic Park M74 ve M8 otoyollarına yakın A74 (London Road), bitişik oturuyor. Araba ile seyahat yere ziyaretçileri çevresindeki sokaklarda park edebilirsiniz.İki otoyollarına bağlayacak yeni Glasgow East End Rejenerasyon Rota, Celtic Park yakındır çalışacaktır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder