Translate

15 Ekim 2012 Pazartesi

St JAMES' PARK

                      St JAMES' PARK


Coğrafi konum

St James Park batısında, Kuzey Mall ve St James Sarayı, doğusunda Horse Guards ve güneye Birdcage Walk Buckingham Sarayı ile çevrilidir.Parkta iki ada, West Island, ve su kuşlarının göl koleksiyonu için adlandırılır Duck Island, ile, küçük bir göl, St James Park Gölü vardır. Bu 1664 yılında bir Rus büyükelçisi kuşların ilk hediye beri parkın bir özelliği olmuştur pelikan mukimi kolonisi içerir.Göl üzerinde bir köprü doğusunda, benzer çerçeveli, ağaçlar ve çeşmeler tarafından çerçeveli Buckingham Sarayı'nın bir görünümü ve Dışişleri ve Commonwealth Office ana binanın bir görünümü tanıyor.
Parkta ayrıca (batıya doğru hareket), Green Park, Hyde Park ve Kensington Bahçeleri oluşturan parkları neredeyse sürekli zincirinin en doğu olduğunu. En yakın Londra metro istasyonları St James Park, Victoria ve Westminster vardır.

Tarihi
Burada görünen düz bir kanal daha doğal görünümlü göl şekillenmiştir 18. ve 19. yüzyılda yeniden önce Charles II zamanında park için André Mollet'in tasarım, doğu kesiminde Horse Guards Parade yaratmak için doldurulmuştur.
1532 yılında Henry VIII Tyburn aktığı, Eton College bataklık bir alan satın aldı. Bu topraklar son Wolsey Henry tarafından satın York Place West, yatıyordu; bir kral için bir konut sığarken York Palace açmak amacıyla satın alınmıştır. 1603 yılında tahta I. James üyeliği, o parkta süzülmüş ve peyzajlı edilmesini emretti ve deve, timsah ve fil gibi güneyi boyunca egzotik kuşlar kuş kafesleri gibi parkta egzotik hayvanlar, tuttu.
İngiltere'nin Commonwealth altındaki Fransa'da Charles II sürgün sırasında, genç kral Fransız kraliyet sarayları da ayrıntılı bahçeleri ile etkilendim ve onun yükselişini üzerindeki parkta muhtemelen Fransız landscaper André Mollet tarafından, daha resmi bir tarzda yeniden etmişti. Bu 38 metre ile 775 oluşturulmasını (42 yarda tarafından 850) eski bir plan görünür kanal dahildir. Charles II yanı gibi Nell Gwyn gibi misafirler ve metresleri, eğlendirmek için alan kullanma gibi halka parkı açıldı. Park John Wilmot, Rochester 2nd Earl şiirinde St James Park A Ramble yazdı hangi dejenerasyonun eylemleri için bir buluşma yeri olarak zaman ünlüydü.
17. yüzyılın sonunda ve 18. yüzyılın başlarında ineklerde park sıyrıldı ve süt 1710 yılında Zacharias Conrad von Uffenbach tarafından açıklanan, "Lactarian" taze satın alınabiliyordu. 
18. yüzyılda Horse Guards Parade ve Kraliçe Charlotte kullanımı için Mall batı ucundaki Buckingham House 1761 alım (call Buckingham Sarayı) için kanal kısmının ıslahı dahil olmak üzere, başka değişiklikler gördüm.
Ayrıca Prince Regent (daha sonra George IV) tarafından yaptırılan ve mimar ve peysaj mimarı John Nash tarafından denetlenecektir, 1826-7 yılında yeniden, daha doğal biçimli göl düz kanal dönüşüm gördü ve resmi caddeleri romantik dolambaçlı yollar rerouted. Aynı zamanda, Buckingham House güncel saray ve Marble Arch kendi girişinde inşa edilmiş, Mall 60 yıl sonra 1887 yılında kamu trafiğe açılması büyük bir alay rota haline getirildi iken oluşturmak için genişletilmiş, Marble Arch taşındı olan Oxford Street ve 1851 yılında Park Lane kavşağında ve 1906 ve 1924 arasında Victoria Memorial yerine bugünkü konumu.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder